Mikä tuli ensin, Hermès Bolide -laukku tai Louis Vuitton Alma -pussi?

Jos muotin ystävät rakastavat jotain niin paljon kuin he rakastavat vaatteita ja asusteita, taistelee siitä, mikä vaatteiden ja asusteiden valmistaja repäisi, mitkä muut vaatteiden ja asusteiden valmistajan. Älä katso lisäksi kuin super-suosittu Instagram-tilin ruokavalio Prada, joka luetteloi nimettömästi, mutta perusteellisesti suunnittelijoiden havaitut rypyt, väärinkäytökset tai keinotekoiset PA: t. Kun tuotemerkkien välinen naudanliha on kuitenkin historiallista, modernit ostajat voivat usein menettää juonen siitä, mitä jos jotain tuli ensin. Näin on Hermès Bolide ja Louis Vuitton Alma -laukut, kuten meitä muistutettiin äskettäisessä kommenttilangassa. (Luemme todella mitä ihmiset jätät meille!)

Voit tarkistaa alkuperäisen viestin keskustelun siitä, kuinka paljon haluan 5000 dollaria kuluttaa tyhmälle pienelle laukkulle, mutta sen ydin oli jotain, joka tulee usein esiin aina, kun bolidi tai alma huomautetaan täällä: joku väitti Bolide oli olennaisesti arvoton, koska se oli joka tapauksessa alman ripustaminen, ja sitten joku muu tuli oikealle henkilölle, koska se oli oikeastaan ​​päinvastoin, ja sitten jotkut muut ihmiset hyppäsivät paljon enemmän vivahteisia ideoita ja tietoja ja tietoja ja tietoja ja tietoja ja tietoja Muistutti, että mikään luovassa maailmankaikkeudessa ei ole koskaan todella niin yksinkertaista. Kun otetaan huomioon, että aihe näytti herättävän paljon kiinnostusta, teimme tutkimusta. Tässä on koko tarina.

Legendan mukaan Louis Vuitton tuotti ensimmäisen kerran tämän muodon käsilaukun vuonna 1925, Special Buy for Coco Chanel.

Kahdesta malleista Hermès Bolidessa oli aikaisempi debyyttipäivä. Se debytoi vuonna 1923 Hermèsin kaikkien aikojen ensimmäisen vetoketjullisen pussin, jonka autonvalmistaja Ettore Bugatti tilasi uuden mallinsa, Torpedon, käynnistäessään; Laukkulla oli alun perin sama nimi kuin autolla. Suunnittelua muutettiin hiukan vuosien varrella, mukaan lukien kangasvuoren lisääminen, jotta siitä olisi kevyempi ja paljon käyttäjäystävällisempi, ja nyt tuntemamme laukku kastettiin bolidiin vuonna 1994.

Alman historian suhteen asiat ovat hiukan hämmentyneempiä. Legendan mukaan (vaikka sitä ei sisällytetty pussin viralliseen historiaan tuotemerkin verkkosivustolla), Louis Vuitton tuotti ensimmäisen kerran tämän muodon käsilaukun vuonna 1925, Special Buy for Coco Chanel. Ennen sitä Louis Vuitton oli tehnyt matkalaukkuja samanlaisessa kupolissa, johon erityinen ostopussi perustui. Vuonna 1934 samanlainen kuplaukku meni tavalliseen tuotantoon tuotemerkin käsilaukkuksi muokatussa rakenteessa, nimeltään Squire. LV: n virallinen historia ei ole selvää siitä, valmistettiinko Squire jatkuvasti, ennen kuin se puhdistettiin Champs-Elysee-laukkuun vuonna 1955, joten muodon palauttaminen on saattanut olla aukko. Alman ohjaajalle Louis Vuitton päivämäärät vuodelta 1992, jolloin laukku debytoi monogrammissa kankaalla.

Joten, kuten näette, molemmilla laukkuilla on kierto-, monivaiheinen historia, joka sisältää kolmansien osapuolten palkkioita, useita suunnittelumuutoksia ja kourallinen nimiä. Bolide -niminen laukku, joka tunnetaan nyt nimellä Bolide teknisesti ensin, mutta kummallekin pussiin toisten ripottamiseksi olisi yksinkertaistaminen fiktionisaatioon. Ja kuten kommentoija M Green huomautti alkuperäisessä säikeessä, kumpikaan laukku ei ollut alun perin alkuperäinen: useiden valmistajien koolaiset matkatavarat olivat suosittuja ennen kuin kumpikaan tuli käsilaukku, ja kenen nimi oli ensimmäinen, joka on nyt tekemässä kadonnut historiaan. Ja viime kädessä kuka välittää? Se on hyvä, peruspussin muoto, jonka useiden tuotemerkkien on hyvin tehty sukupolvien ajan, ja sen mukaan, kumpi oli teknisesti ensin, ei tee asustasi söpömpää.